Alle terroristen van Zaventem geïdentificeerd

De twee terroristen die zichzelf hebben opgeblazen tijdens de aanslag op Brussels Airport zouden de broers Khalid en Ib
door
Kevin
Leestijd 1 min.

rahim el Bakraoui zijn (links op de foto). Dat zou de RTBF vernomen hebben uit politiebronnen. Persagentschap Belga bericht dat de man in de witte jas Najim Laachraoui zou zijn.

De broers el Bakraoui zijn geen onbekenden voor de politie, maar dat is vooral wegens criminele feiten. Een van de twee broers, Khalid, zou onder een valse naam het huis in de Driesstraat in Vorst gehuurd hebben. Vorige week vond werd de politie daar beschoten tijdens een huiszoeking. Tijdens dat vuurgevecht werd Mohamed Belkaïd, een handlanger van Salah Abdeslam gedood door de politie.

Khalid zou in 2011 veroordeeld zijn tot vijf jaar cel wegens een reeks carjackings. De andere broer, Ibrahim, was in januari 2010 betrokken bij een gewelddadige overval op een wisselkantoor in Brussel. Hij opende daarbij het vuur op de politie. Voor die feiten werd hij veroordeeld tot 9 jaar cel. De zaak kreeg toen heel wat aandacht omdat toenmalig Brussels burgemeester Freddy Thielemans de schietpartij «een fait divers» noemde.

Najim Laachraoui is een 24-jarige vermoedelijke Syriëstrijder. Maandag werd er nog een opsporingsbericht voor hem verspreid, nadat zijn DNA werd teruggevonden het onderzoek naar de daders van de aanslag in Parijs in november. De politie is momenteel nog op zoek naar Laachraoui.

AFP PHOTO /BELGIAN FEDERAL POLICE