België-Portugal verhuist naar Portugal

De oefeninterland tussen België en Portugal gaat volgende week dan toch door. De wedstrijd wordt verplaatst naar het Portugese Leiria.
door
Maarten
Leestijd 1 min.

Normaal zouden de Rode Duivels volgende week dinsdag in het Koning Boudewijnstadion een vriendschappelijke wedstrijd spelen tegen Portugal, in het kader van de voorbereiding op het EK. Na de bloedige aanslagen werd gisteren al gevreesd dat de match waarschijnlijk niet zou kunnen plaatsvinden. Op vraag van de stad Brussel werd er beslist om de wedstrijd niet in de Belgische hoofdstad te laten doorgaan. In plaats daarvan wordt de wedstrijd in Portugal afgewerkt.

Steun van Portugese voetbalbond

"De raad van bestuur van de KBVB heeft in samenspraak met de bondscoach en zijn technische staf beslist om in te gaan op het voorstel van de Portugese Federatie om de wedstrijd in Leiria te laten plaatsvinden op dezelfde dag en tijdstip, namelijk aanstaande dinsdag 29 maart om 20u45 (Belgische tijd)", klinkt het in een mededeling van de Belgische bond.

"De KBVB bedankt de Portugese voetbalbond voor hun beschikbaarheid, flexibiliteit en de voorgestelde oplossingen. De Portugese Voetbalbond is solidair met de KBVB in deze moeilijke en emotionele tijden."

Het is al de tweede keer op rij dat een oefenduel van de Rode Duivels wordt afgelast wegens de terreurdreiging. Na de aanslagen in Parijs werd in november vorig jaar ook al de interland tegen Spanje afgeblazen.