Politici drukken hun afschuw uit op sociale media

De sociale media zorgden ervoor dat het nieuws over de explosies in de Belgische hoofdstad meteen rondging. Ook politici maakten gebruik van Twitter om boodschappen te versturen: van afschuw voor de barbaarse daden tot moed inspreken voor de hulpdiensten. “Federale regering volgt de situatie op de voet. Absolute prioriteit gaat naar de slachtoffers en naar de hulpverlening op de luchthaven”, luidt dinsdagochtend een tweet van premier Charles Michel die onder meer door minister Koen Geens wordt geretweet. “Zwarte ochtend voor ons land. Bang wachten op nieuws over slachtoffers. Laat ons samen sterk blijven #brusselsairport”, tweet CD&V-voorzitter Wouter Beke.

“Op dit ogenblik van horror, is er nood aan solidariteit met de slachtoffers en hun families. Moed aan de veiligheids- en hulpdienst”, geeft PS-voorzitter Elio Di Rupo als boodschap mee onder de hashtag #allemaalverenigd.

Minister Alexander De Coor tweet: “Noodnummer Crisiscentrum Binnenlandse zaken is 1771. Try to stay safe.”

“Geen woorden. Zeer trieste dag voor ons land. Mijn gedachten zijn bij slachtoffers en families. Sterkte ook voor hulpdiensten. #zaventem”, tekent sp.a-voorzitter John Crombez op.

“Terreur in Brussel. Afschuwelijk. Sterkte aan alle slachtoffers en de hulpdiensten”, twittert Vlaams minister-president Geert Bourgeois.

“Barbaars, geen ander woord voor. Diep medeleven met slachtoffers, alle aandacht nr hen. Veel dank aan moedige hulpdiensten #zaventem #metro””, tweet minister van Werk Kris Peeters.

bron: Belga