Oostende legt 194 gestrande passagiers te slapen

194 passagiers van SN Brussels Airlines die gestrand zijn in Oostende, zijn ondergebracht in verschillende hotels van de kuststad. Dat bevestigt het kabinet van burgemeester Johan Vande Lanotte. De rest kon met bussen naar de Franse steden Calais en Rijsel. Er zijn ook twee vluchten doorgereisd naar Frankfurt. Door de aanslagen in Brussel zijn er negen vluchten omgeleid naar de regionale luchthaven van Oostende-Brugge, acht van SN Brussels Airlines en een vlucht van Jetairfly. De passagiers van Jetairfly werden meteen na aankomst, omstreeks 13 uur, naar Wetteren gebracht met bussen waar de ingelichte familie hen kon oppikken.

Voor de andere passagiers werd in de loop van de dag gezocht naar oplossingen. Het ging om een 400-tal passagiers. Een deel daarvan raakte op eigen kracht weg, een volle bus reed naar Rijsel en enkele mensen gingen met een bus naar Calais. 194 passagiers worden opgevangen in vijf verschillende hotels in de buurt dankzij medewerking van Toerisme Oostende. SN Brussels Airlines houdt die passagiers op de hoogte. De laatste twee vliegtuigen die omgeleid werden, zijn inmiddels klaargestoomd om naar Frankfurt verder te reizen, van waaruit de mensen met Lufthansa verder kunnen reizen.

De rest van de activiteiten op de luchthaven verliep normaal. Zo zijn nog twee geplande vluchten van JetairFly, vanuit Tenerife en Alicante, zonder problemen kunnen landen in Oostende. Er zijn ook nog twee cargotoestellen van Egypt Air geland. Er waren geen uitgaande vluchten voorzien dinsdag.
Er geldt nog steeds een veiligheidszone aan de luchthaven.

bron: Belga