Federaal procureur: “Nog verschillende huiszoekingen aan de gang”

“Er vinden momenteel huiszoekingen plaats over heel het land.” Dat zei federaal procureur Frédéric Van Leeuw dinsdagavond bij een gezamenlijke persconferentie met eerste minister Charles Michel na de tweede vergadering van de nationale veiligheidsraad van de dag. “Het is absoluut in het belang van het onderzoek dat de adressen niet worden vrijgegeven.” “Op de luchthaven werd een foto genomen van drie verdachte mannen. Vermoedelijk hebben twee van hen zichzelf opgeblazen”, bevestigde Frédéric Van Leeuw. “De derde, de man met bleke vest en hoed, wordt actief opgespoord.” Het onderzoek is volgens de procureur “heel moeilijk” en zal zeker nog verschillende uren duren.
In de loop van de dag werden nog verschillende ontploffingen gehoord, “maar die zijn toe te schrijven aan de ontmijningsdienst”, aldus Van Leeuw. Dergelijke ontploffingen kunnen dinsdagavond nog voorkomen.
“IS heeft de aanslag intussen opgeëist via een persagentschap”, ging de procureur voort. Het waarheidsgehalte van die claim wordt nog geverifieerd. “Het is ook te vroeg om een link te leggen met de aanslagen in Parijs”, besloot Van Leeuw.

bron: Belga