Brussels Airlines annuleerde 180 vluchten

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft noodgedwongen ongeveer 180 vluchten geannuleerd. Meer dan 20.000 passagiers hadden gepland om vandaag met Brussels Airlines te reizen, zo meldt Geert Sciot, woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij. Vijftien vluchten van Brussels Airlines werden dinsdagochtend omgeleid naar regionale luchthavens, een viertal toestellen is op buitenlandse luchthavens. “Voor passagiers die nog aansluitende vluchten hadden, leggen we nu vanuit Oostende en Luik speciale vluchten in naar Frankfurt. Van daaruit kunnen we de betrokken passagiers via de Lufthansa Group Airlines vluchtalternatieven aanbieden naar hun eindbestemming”, aldus Sciot.

“We doen al het mogelijke om gestrande passagiers bij te staan en ‘care’ te geven. We proberen ook in deze zeer moeilijke omstandigheden alternatieven te vinden. Wie niet meer wil reizen, kan een volledige terugbetaling vragen. Ook reizen uitstellen is toegestaan”, aldus de woordvoerder.

Brussels Airlines kan nog niet zeggen wanneer de operaties hervat worden. “Dat hangt af van de heropening van de luchthaven. We proberen ons daar nu zo goed mogelijk op voor te bereiden.” Brussels Airlines raadt reizigers aan om goed de website van de luchtvaartmaatschappij en mediakanalen te volgen.

bron: Belga