Antwerpse ziekenhuizen vangen tientallen gewonden op

In verschillende Antwerpse ziekenhuizen zijn gewonden opgevangen na de aanslagen in Brussel. Het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) heeft al 16 slachtoffers opgevangen, voornamelijk in het Stuivenbergziekenhuis, het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) in Edegem telt intussen 18 slachtoffers die verzorging krijgen. ZNA laat weten dat de meeste slachtoffers daar meerdere wonden hebben “die het gevolg zijn van de kleine metalen deeltjes die in de bommen zaten”. Eén patiënt bevindt zich na een operatie nog in kritieke toestand op intensieve zorgen, vier personen zijn opgenomen in het brandwondencentrum van Stuivenberg. Twee lichtgewonden hebben intussen het ziekenhuis al mogen verlaten.

In de loop van de dag worden nog enkele patiënten met brandwonden verwacht die elders de eerste zorgen krijgen toegediend. De nachthospitalen van de acute ziekenhuizen van ZNA worden bovendien volgende nacht ter beschikking gehouden, mochten er zich nog nieuwe incidenten voordoen.

Bij het UZA zijn twee slachtoffers er erg aan toe, maar ze zouden niet in levensgevaar verkeren. “We staan paraat om nog meer mensen op te vangen indien dit nodig blijkt”, zegt woordvoerster Evita Bonné. “We ondersteunen waar we kunnen.”

bron: Belga