Aanslagen – MIVB rijdt woensdag met aangepaste dienstregeling

De MIVB heeft wegens de aanslagen in Brussel een aangepaste dienstregeling opgesteld voor woensdag. Dat meldt de Brusselse openbaarvervoermaatschappij dinsdagavond. De regeling werd “afhankelijk van de veiligheidsmiddelen die ter beschikking staan door de veiligheidsdiensten” uitgewerkt. De toegang tot het ondergrondse net zal enkel worden toegestaan tussen 7 en 19 uur. Bovengronds zal het merendeel van de bus- en tramlijnen rijden. De metrolijnen 2 (Simonis-Elisabeth) en 6 (Koning Boudewijn-Weststation) worden woensdag niet uitgebaat. Tussen de stations Simonis en Weststation legt de MIVB wel pendelbussen in.
Op metrolijn 1 stoppen de metro’s in de stations Stokkel, Roodebeek, Montgomery en Schuman aan de ene kant, en de stations Centraal Station, De Brouckère, Weststation, Sint-Guido en Erasmus aan de andere kant. Op metrolijn 5 houden de metro’s halte in Delta, Petillon en Schuman aan de ene kant en ook weer in Centraal Station, De Brouckère, Weststation, Sint-Guido en Erasmus aan de andere kant. Tussen de haltes Schuman en Centraal Station worden pendelbussen ingelegd.
De lijnen 3 en 4 worden normaal uitgebaat, met uitzondering van de stations Horta, Sint-Gillisvoorplein, Lemonnier, Anneessens, Beurs en Rogier. Wel uitgebaat worden de premetrostations Albert, Zuidstation, De Brouckère en Noordstation.
Hetzelfde geldt voor lijnen 7 en 25: het treinverkeer zal er normaal verlopen met uitzondering van de stations Boileau, Georges Henri en Diamant. Premetrostation Montgomery wordt uitgebaat.

bron: Belga