Premier Charles Michel: "getroffen door laffe, gewelddadige aanslagen"

"Een laffe daad", reageert premier Charles Michel (MR) op een persconferentie na een twee uur durende veiligheidsraad. Het dreigingsniveau wordt voor het hele land opgetrokken naar niveau 4. Verder worden 225 extra militairen ingezet. Dat brengt het totaal aantal soldaten op een duizendtal.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

"We hadden schrik voor een terroristische aanval en dat is nu gebeurd", zei een zwaar aangeslagen premier. "Onze gedachten gaan naar de slachtoffers en hun naasten."

Er zijn doden en gewonden gevallen bij de ontploffingen, maar Christian De Coninck, woordvoerder van politiezone Brussel Hoofdstad Elsene, kan geen duidelijkheid scheppen over het exact aantal slachtoffers. Het parket bevestigt wel dat het om terroristische aanslagen gaat.

"We vragen alle mensen om binnen te blijven, aangezien er geen openbaar vervoer is in de hoofdstad", zegt De Coninck. "Iedereen kan met zijn vragen terecht op het noodnummer 1771."

De premier roept de bevolking nog op om "kalm te blijven" en "solidair te zijn". "We moeten één blijven in deze moeilijke omstandigheden", besluit hij.