WK indooratletiek – Robin Vanderbemdem vindt het “vooral jammer voor het team”

Robin Vanderbemden werd zondag de antiheld in de finale van de 4×400 meter op het WK indoor in Portland. De derde loper van de Belgian Tornados liep in vierde positie hoen hij na een contact met de Trinidiaan Ade Alleyne-Forte de stok liet vallen. “Ik vind dit vooral heel jammer voor het team”, reageerde de 22-jarige Luikenaar. “Dit is me nooit eerder overkomen. Het ging allemaal heel snel. ik zag een gaatje om naar de derde plaats op te rukken, maar jammer genoeg was er een contact en kom ik er als verliezer uit. Ik denk dat hij voelde dat ik er langs kwam en hij deed slim de deur dicht. Het is niet anders. Voor ik het besefte, lag de stok op de grond. Zonder nadenken heb ik hem meteen weer opgeraapt en ben ik weer vertrokken. Kevin moest immers nog lopen en met Kevin weet je nooit, had ik niet te veel tijd verloren.”
“Ik had echt geen geluk. Als ik er wel langs kom, noemt men het een geniaal manoeuvre. Een indoorestafette is meer dan alleen maar hard lopen. Er komt ook veel tactiek en wat geluk bij kijken. Als je op kop loopt, is het natuurlijk gemakkelijk, maar in de achtervolging….”
“Heel spijtig. Een medaille, of alleszins een goed resultaat, had er zeker ingezeten. Dit scenario hadden we niet in gedachten. We moeten opstaan en weer doorgaan. Ik was hier om ervaring op te doen en dat heb ik zeker gedaan… We gaan hier sterker uitkomen. Met Julien Watrin die nog terugkomt, gaan we in de zomer een heel competitief team hebben.”
Kevin Borlée neemt zijn onfortuinlijke teammaat alvast niets kwalijk. “Het is jammer, maar zulke dingen gebeuren. Ik denk dat het team goed was. We zaten goed in de race. Zelf voelde ik me prima en ik denk dat ook Robin iets mooi had kunnen laten zien, maar het mocht niet zijn. Indoor wordt er nu eenmaal veel geduwd en getrokken. Dit is eerder al gebeurd en het zal nog gebeuren. Deze keer was het in ons nadeel. De Olympische Spelen blijven het belangrijkste.”

.

bron: Belga