Met deze techniek maak je kristalheldere ijsvormpjes voor je cocktail

Zonder ijs geen cocktail. Hoewel veel mensen perfect gelukkig zijn met ondoorzichtige blokjes, toont dit filmpje hoe je kristalheldere ijsballen maakt. 

Zelf heldere ijsblokjes maken is noch duur, noch moeilijk. En vooral: het bezorgt je avonddrankje net dat tikje extra elegantie.

In de video wordt uitgelegd hoe je met behulp van “directional freezing” ballen, blokjes en rechthoeken in ijs maakt, want elke cocktail vereist zijn specifieke ijvormen.

Je vult een kleine frigobox met water en laat dat gedurende 24 uur bevriezen. Het vriesproces voltrekt zich van boven naar beneden, waardoor de onderkant nog vloeibaar zal zijn wanneer je de box uit de diepvriezer haalt. Houdt de bevroren bovenkant over, en maak er een mooie rechthoek van door die onder stromend water over een plank te glijden. Dan kun je beginnen te snijden in de blok ijs met een scherp broodmes en een hamer.

Voor ijsballen is het een tikje complexer, maar met behulp van een mal en een cocktailbeker maak je die perfect ronde en heldere ijsvorm die je fancy cocktail nog smaakvoller zal maken.