Twee van de drie Israëlische doden bij aanslag Istanboel hadden ook Amerikaanse nationaliteit

Twee van de drie omgekomen Israëli’s bij de zelfmoordaanslag in Istanboel hadden ook de Amerikaanse nationaliteit. Dat heeft het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken in Jeruzalem vandaag bevestigd. Daarbij gaat het om een 40-jarige en een 70-jarige man. Het derde slachtoffer was een 60-jarige vrouw. De moeder van vier kinderen en meervoudige grootmoeder was met haar man op vakantie in de Turkse stad. Haar echtgenoot is een van de gewonden, aldus de Israëlische media. Een kamikaze had zichzelf gisteren in een drukke winkelwandelstraat in Istanboel opgeblazen en vier mensen mee de dood ingesleurd, 36 anderen raakten gewond. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei dat het nog niet duidelijk is of de aanslag doelbewust tegen Israëlische toeristen was gericht. Onder de gewonden waren ook tien Israëli’s.

De Turkse premier Ahmet Davutoglu bezorgde Netanyahu een brief, waarin hij de Israëlische families na de “afschuwelijke aanslag” zijn medeleven uitsprak. De aanslag toont nog maar eens aan “dat de internationale gemeenschap verenigd en vastberaden tegen de schandelijke praktijken van terreurorganisaties moet optreden”, schreef Davutoglu volgens het bureau van Netanyahu.

Een toestel van de Israëlische luchtmacht is met hulpverleners onderweg naar Turkije. Verschillende Israëlische gewonden zijn al terug naar huis gebracht, schreef de Times of Israel.

Bron: Belga