Manneken Pis houdt zich in voor Internationale Dag van het Geluk

Manneken Pis is deze namiddag om 15 uur even gestopt met plassen in het teken van de Internationale Dag van het Geluk, een initiatief van de Verenigde Naties. De Internationale Dag van het Geluk stond dit jaar in het teken van het milieu. “We kunnen allemaal ons steentje bijdragen om de klimaatverandering tegen te gaan, want die heeft nefaste en onomkeerbare gevolgen op onze planeet”, zegt Pierre Harzé, adjunct-directeur voor het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties. Zuinig omgaan met water helpt ook bij het bijdragen tot een groenere planeet en daarom gaf Manneken Pis het goede voorbeeld.

Bij de plaspauze van Manneken Pis waren een twintigtal kinderen samen met Red, een hoofdpersonage uit de game en film Angry Birds, aanwezig. Het personage werd door de VN tot ere-ambassadeur van een groene planeet benoemd.

De Internationale Dag van het Geluk bestaat sinds 2012. De Verenigde Naties riepen de dag in het leven omdat ze vinden dat “geluk” en “welzijn” universele waarden zijn die ook moeten worden opgenomen in politieke beleidsdoelstelling. Economische groei alleen is niet langer voldoende om het geluk van een land te waarborgen.

bron: Belga