Emilio Ferrera verlengt contract bij degradant Oud-Heverlee Leuven

door
Belga
Leestijd 3 min.

Emilio Ferrera heeft zijn contract als coach bij Oud-Heverlee Leuven verlengd en heeft zijn lot voor de komende drie seizoenen aan dat van de Leuvenaars gekoppeld. Dat heeft OHL vandaag bevestigd op de clubwebsite. OHL eindigde na de slotspeeldag van de reguliere competitie van vorig weekend op de zestiende en laatste plaats in de Jupiler Pro League en speelt volgend seizoen dus in tweede klasse (het nieuwe 1B). "Ondanks de zestiende plaats kunnen we stellen dat de ploeg na de komst van Ferrera positief en aantrekkelijk voetbal heeft gebracht wat zeker werd geapprecieerd door onze supporters", meldt OHL zondag. "Enkele spelers groeiden uit tot smaakmakers in de competitie en ons voetbal kreeg lof van diverse analisten. Op veertien wedstrijden in de competitie werden zeventien punten behaald en 'slechts' vijf wedstrijden werden verloren".

Ferrera werd eind november vorig jaar bij OHL aangesteld als opvolger van de ontslagen Jacky Mathijssen en zette toen zijn handtekening onder een contract voor tweeënhalf seizoen. Die verbintenis wordt nu verlengd. "De club zal samen met de coach zoveel mogelijk sterkhouders aan Den Dreef trachten te houden. Zelfs indien de degradatie definitief zou zijn, blijft OHL een gezonde club zonder schulden en hoeven we dus geen spelers te verkopen uit financiële noodzaak. De prioriteit zal zijn om een competitieve ploeg met ervaring te behouden en meteen weer mee te strijden voor de promotie", aldus OHL, dat hoopt dat Moeskroen-Péruwelz alsnog naast een licentie grijpt en in de plaats van de Leuvenaars degradeert. Oud-Heverlee Leuven, Westerlo en STVV dienden bij de KBVB samen een klacht in tegen het feit dat er in het bestuur van Moeskroen-Péruwelz nog minstens één makelaar zou zetelen, wat reglementair niet toegelaten is. De zaak wordt onderzocht.

Door de degradatie wijzigen er wel enkele zaken bij OHL. "Ferrera en zijn team zullen hun kennis en ervaring verder aanwenden om binnen de budgettaire beperkingen van een 1B-reeks een maximum aan sportief resultaat te bekomen. Zij zullen zich breder inzetten en meer verantwoordelijkheid nemen in de transfers en de scouting. Vanuit deze budgettaire overweging werd wel afscheid genomen van technisch coördinator Patrick De Wilde. Bijkomend zal de huidige technische staf zich komend seizoen ook ontfermen over het B-elftal. Zo zullen deze jonge talenten niet alleen op exact dezelfde wijze trainen als het A-elftal, maar deze trainingen ook krijgen van dezelfde staf. Beide groepen zouden hierdoor korter naar elkaar toe moeten groeien waardoor een doorstroming makkelijker kan worden gefaciliteerd", klinkt het.

Ferrera was als speler al in dienst bij Leuven. Van 1987 tot 1990 verdedigde hij als middenvelder de kleuren van Stade Leuven, dat toen in bevordering speelde en in 2002 met Daring Club Leuven en Zwarte Duivels Oud-Heverlee fuseerde. Als trainer verdiende hij zijn sporen bij Beveren (1991-1992), RWDM (2001-2002), Lierse (2002-2004), Brussel (2004-2005), La Louvière (2005), Club Brugge (2006-2007), Skoda Xhanthi (2007), Panthrakikos (2008-2009 en 2010-2011), Panionios (2009-2010), Lokeren (2010), Al Shabab (2013-2014), Genk (2014) en Dender (2015). Emilio Ferrera is de oom van Standard-coach Yannick Ferrera.

bron: Belga