WK Indooratletiek - Jonathan en Kevin Borlée verwachten mooie wedstrijd, die het indoorseizoen aftrapt

door
Belga
Leestijd 2 min.

Jonathan en Kevin Borlée, die beiden met de Belgian Tornados zaterdag de 4x400 meter zullen lopen, verwachten een mooie wedstrijd in Portland, in een WK Indooratletiek dat ideaal valt om het nieuwe seizoen af te trappen. "Ik denk dat het een mooie wedstrijd wordt", aldus Jonathan Borlée. "De allerbesten zullen er zijn, buiten de Britten. Omdat we de enige Europese ploeg zijn, hebben we het voordeel dat niemand dit jaar ons record kan afnemen." België verbrak vorig jaar het Europees record in Praag met een tijd van 3:02.87. "Volgens mij zijn er onder meer door de jetlag minder Europeanen aanwezig dan anders", zegt Borlée nog.

De Belgian Tornados zijn naar Portland gekomen om hun seizoen goed in te zetten. "We gaan alles geven en zullen zien wat dat geeft", zegt Jonathan nog. "Onze stage komt eraan (in Orlando, van 21 maart tot 10 mei, red). We zullen nu kunnen ondervinden of we goed bezig zijn, of dat we onze trainingssessies moeten aanpassen."

"We zijn echter ook allemaal concurrenten", zegt zijn broer Kevin. "De grote landen zijn hier en we hebben allemaal zin om mee te spelen. De Verenigde Staten, Trinidad en Tobago en Jamaïca eindigden vorig jaar allemaal in de top 4, dus het wordt zwaar", aldus Kevin, die toevoegt dat de Belgian Tornados waarschijnlijk zelfs niet naar het WK waren gekomen als het op een ander moment had plaatsgevonden. "Nu valt het echt goed, eind maart, we gaan meteen hierna op stage en blijven in de VS, dat is ideaal."

Zaterdag start Dylan Borlée als eerste in de reeksen van de 4x400, gevolgd door Jonathan Borlée, Robin Vanderbemden en Kevin Borlée. Tim Rummens is geblesseerd en kan niet deelnemen, waardoor de Belgen geen reserve hebben.

bron: Belga