Belgen in het buitenland - Michy Batshuayi lijdt met Marseille zware nederlaag tegen Rennes

Op de 31e speeldag in de Franse Ligue 1 heeft Olympique Marseille in het eigen Stade Vélodrome een pijnlijke 2-5 nederlaag geleden tegen Rennes. Michy Batshuayi speelde vrijdag de hele wedstrijd voor de thuisploeg. De Rode Duivel gaf een assist en kreeg een gele kaart onder de neus geduwd. Tot woede van het thuispubliek stond Marseille al na een kwartier met 0-3 in het krijt. Gourcuff (4.), Diagne (9.) en de jonge smaakmaker Ousmane Dembélé (14.) tekenden voor de treffers. Thauvin krulde in de 20e minuut - op aangeven van Batshuayi - de 1-3 tegen de netten. Na de koffie leek Marseille op weg naar een comeback. De Portugees Rolando, ex-Anderlecht, maakte er in de 50e minuut 2-3 van, maar Gourcoff (59.) drukte met zijn tweede van de avond het sprankeltje hoop van Marseille de kop in. Sio (77.) legde de zware 2-5 eindstand vast. Rennes rukt dankzij de ruime zege op naar de vijfde plaats, Marseille blijft op de tiende stek hangen.

In de Duitse Bundesliga heeft Schalke 04 op de 27e speeldag een 2-1 overwinning geboekt tegen het Borussia Mönchengladbach van kersvers Rode Duivel Thorgan Hazard, die 81 minuten tussen de lijnen stond. De jongere broer van Eden kwam in een povere eerste helft dichtbij een doelpunt na een heerlijke dribbel, maar zijn schot ging hoog over. Ook na de pauze zat het niet mee voor de Borussen. Hinteregger (59.) scoorde in eigen doel na een onbedoelde en ongelukkige één-twee met een eigen ploegmaat. Christensen (79.) bracht de bordjes wel opnieuw in evenwicht namens Gladbach, maar via een afgeweken trap van Goretzka (83.) hield Schalke alsnog de drie punten thuis. De club uit Gelsenkirchen wipt in de stand over Borussia naar de vierde plaats. Hazard en co. bekleden de vijfde stek.

Tom Muyters is er met Excelsior op de 28e speeldag in de Nederlandse Eredivisie niet in geslaagd de drie punten mee te nemen uit Utrecht. Ondanks een vroeg doelpunt van Kruys in de vijfde minuut verloren de Rotterdammers met 2-1. Doelman Muyters moest zich in de eerste helft nog twee keer gewonnen geven. Haller zette in de 33e minuut een strafschop om. Op slag van rust miskeek Muyters zich op een voorzet, waardoor Haller zijn tweede van de avond tegen de netten kon koppen. Utrecht is vijfde in de stand, Excelsior zestiende.