9-jarig kind scheurt door Jabbeke in Porsche

Opmerkelijke beelden uit de West-Vlaamse gemeente Jabbeke. Een negenjarig jongetje reed er door de dorpskern met een Porsche Cayenne aan snelheden tot 106 kilometer per uur, terwijl zijn vader alles doodleuk filmde en zijn zoon zelfs aanspoorde om nog sneller te rijden.

In de video, die de vader op Facebook plaatste, is te zien hoe een kind met een Porsche Cayenne door de dorpskern van Jabbeke rijdt. De bestuurdersstoel is helemaal naar voor geschoven, zodat het kind aan de pedalen kan en nog net boven het stuur kan kijken. Nadat ze een kruispunt gepasseerd zijn, moedigt de vader zijn zoon aan om plankgas te geven. Zo zou de auto een snelheid van 106 kilometer per uur bereiken in de bebouwde kom. Dat is maar liefst het dubbele van de toegelaten snelheid.

“Wauw, ik rij met een Porsche. Ik dacht dat dat veel moeilijker ging zijn”, zegt de piepjonge bestuurder op een gegeven moment. De dolle rit eindigt uiteindelijk op de oprit van een woning.

Volgens Sudpresse en Het Nieuwsblad plaatste de man de beelden op Facebook, maar zou hij die ondertussen verwijderd hebben. Aan De Standaard bevestigde de politie van de zone Kouter dat ze de eigenaar al opgespoord hebben en hem zo snel mogelijk willen verhoren. De man krijgt al zeker één proces-verbaal, omdat hij iemand zonder rijbewijs met zijn voertuig liet rijden. Daarnaast kan hij ook gestraft worden omdat hij het kind aanmoedigde om te snel te rijden.


Un enfant conduit une Porsche en pleine ville door sudpresse