Dit is de beste manier om een hardgekookt ei te pellen

Vind jij een hardgekookt ei pellen ook maar prutswerk? Tip Tester probeert vier life hacks uit om het zondagse kookkarwei efficiënter te maken. De twee eerste tips moet je voor het koken toepassen, de twee laatste erna.

Tip 1: prik bovenaan een gaatje door de eierschel met een naald of een metalen stokje alvorens het ei te laten koken.

ei1

Resultaat? amper verschil met een normaal hardgekookt ei

Tip 2: voeg een lepel bakpoeder toe aan het kokende water. Het ei zou daarmee ook een meer ‘eiige’ smaak krijgen.

ei2

Resultaat? niet ‘eggcellent’

Tip 3: Vul een glazen bokaal met water, stop het hardgekookte ei erin, schroef het deksel erop en schudden maar!

ei3

Resultaat? ‘eggcredible’! Plezant om te doen én een makkelijker te pellen ei.

Tip 4: Snijd het hardgekookte ei doormidden en lepel de eierhelften eruit.

ei4

Resultaat? Netjes en efficiënt, maar je hebt noodgedwongen geen volledig ei meer.