WK indooratletiek - Belgian Tornados hebben piste verkend in Portland

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Belgian Tornados hebben dinsdag de groene piste verkend in het Convention Center in Portland, waar ze komend weekend zullen deelnemen aan de 4x400 meter van het Wereldkampioenschap indooratletiek. De Belgische selectie, die gecoacht wordt door Jacques Borlée, bestaat uit de broers Kevin, Jonathan en Dylan Borlée, Robin Vanderbemden en Tim Rummens.

"De training is goed verlopen", aldus Jacques Borlée. "De jongens zeggen dat de bochten zeer scherp zijn, maar dat is niet erg. Dat zal het geval zijn voor iedereen. Ze hadden nog een beetje last van een jetlag. Dat is 's avonds lastig, maar we moesten nu eenmaal in de avond trainen. Dat is niet gemakkelijk, maar de tijden zitten goed."

De Belgen, die regerend Europees indoorkampioen zijn, zijn de enige Europeanen die deelnemen aan de 4x400 meter.

"Buiten de Britten, zijn de allerbesten hier. Vooral de Verenigde Staten (de huidige wereldkampioenen) en Trinidad en Tobago zijn volgens mij de favorieten", aldus de coach nog. "Het wordt geen gemakkelijke wedstrijd. We zullen vechten om een goede baan te krijgen. Als alles meezit, heb ik een team dat misschien wel opnieuw het Europees record kan verbreken."

Vorig jaar wonnen de Belgen het Europees kampioenschap in Praag met een tijd van 3:02.87 en verbraken zo het Belgische en het Europese record.

In Portland lopen de Borlées en ploegmaats de reeksen van de 4x400m op zaterdag 19 maart om 12u40 plaatselijke tijd (21u40 Belgische tijd). De finale staat een dag later, op zondag 20 maart geprogrammeerd (23u50 Belgische tijd).

bron: Belga