Winnaar Nokere Koerse blij met "vette vis"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Timothy Dupont was erg blij met zijn zege in de 71e editie van Nokere Koerse (1. BC). Luskasz Wisniowski probeerde met een ultieme uitval nog een massasprint te ontlopen. De Pool slaagde daar door het harde werk van de Veranda's Willems-ploeg niet in. Zo kon Dupont na de slotrit van de Driedaagse van West-Vlaanderen zijn tweede zege van het seizoen boeken.

"Eigenlijk was het de bedoeling dat ik de sprint ging aantrekken voor Aidis Kruopis, maar die gaf in de finale niet thuis", liet Dupont optekenen. "Daarom ging ik mijn eigen kans maar. Ik ging van ver aan en voelde een andere renner zeer sterk naderen. Gelukkig kon ik die nog nipt voorblijven en zo mijn tweede zege van het seizoen boeken."

"Het was wel boksen op het einde van deze wedstrijd", vervolgde de renner van Veranda's Willems. "We moesten steeds in de wind naar voren komen om zo onze plaats in de kop van het peloton te behouden. Het is super wat onze ploeg weer verwezenlijkt."

"De aankomst is hier zeer speciaal. Er is die afzink in de slotkilometer en dan begint Nokereberg op 500 meter van de finish. Daar moet je al vooraan zitten, anders kom je er niet. In de laatste rechte lijn gaf ik alles, met het gekende gevolg. Al moest ik wel in de laatste honderd meter een tandje lichter schakelen. Dit is een vette vis. Een zege in een eendagswedstrijd buiten categorie. Vrijdag staat Handzame Classic op mijn programma", besloot een glunderende Dupont.

bron: Belga