Race Witte Huis – Trump wint in North-Carolina en Illinois

Mediamagnaat Donald Trump heeft dinsdag zijn tweede en derde Republikeinse voorverkiezing gewonnen. Uit exitpolls van de Amerikaanse media, blijkt dat hij na Florida ook North-Carolina en Illinois binnenhaalt. Met 49 procent van de stemmen geteld in North-Carolina, behaalde Trump 40 pct van de stemmen, aldus Fox News. De ultraconservatief Ted Cruz staat op de tweede plaats met 36 pct, gevolgd door John Kasich (12 pct) en Marco Rubio (8 pct), die ondertussen uit de race is gestapt na zijn nederlaag in thuisstaat Florida.
In Illinois staat Trump volgens de New York Times, met 30 pct van de stemmen geteld, voor met 40 pct, gevolgd door Ted Cruz (26 pct), John Kasich (22 pct) en Marco Rubio (10 pct).
In North-Carolina en Illinois zijn in totaal 141 afgevaardigden te verdienen, die -in tegenstelling tot in Florida en Ohio- proportioneel worden verdeeld.
In Missouri, de vijfde staat waar Republikeinse voorverkiezingen werden gehouden, is het momenteel nog een nek-aan-nekrace tussen Trump en Cruz.

bron: Belga