Is dit een konijn of een forse cavia?

De politie van de Australische deelstaat Queensland heeft een diertje met een identiteitscrisis in beslag genomen. De eigenaars beweren dat het een grote cavia is, maar de politie is ervan overtuigd dat het een konijn is. De grootte van het beestje en de lange oren doen vermoeden dat de politie het bij het rechte eind heeft.

Toen de politie van Springwood ter plaatse kwam bij een incident, ontdekten de agenten een konijn in een kooi. In de deelstaat Queensland is het houden van konijnen ten strengste verboden, omdat de dieren in Australië geen natuurlijk vijanden hebben en zich ongeremd kunnen voortplanten. In het verleden aten konijnen zo al hele stukken land kaal, waardoor inheemse soorten het moeilijk krijgen. Wie toch een konijn in huis neemt, riskeert een boete van 44.000 Australische dollar (30.000 euro) en een celstraf van maximaal zes maanden.

De baasjes van het konijn probeerden hun vel nog te redden door te beweren dat het beestje een forse cavia is, maar de politie liet zich niet vangen en nam het dier mee. Het verhaal kent een goede afloop, want volgens de politie vond een agent een nieuw thuis voor het konijn in een natuurreservaat in de deelstaat New South Wales.

Foto: Twitter / @QPSmedia