Foto's: roze babyolifant gespot in Zuid-Afrika

Als je zegt dat je roze olifanten ziet, krijg je meestal het verwijt naar je oren geslingerd dat je dronken bent. Maar een groep toeristen in het Krugerpark in Zuid-Afrika had geen druppel alcohol op toen ze plots op een échte albino babyolifant botsten. 
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

Eén van de gelukkige safarigangers was Nicki Coertze. "Ik probeerde zo stil mogelijk te blijven, terwijl de andere toeristen super opgewonden reageerden", vertelt hij. De 58-jarige man spotte het kalfje toen het met zijn moeder aan het drinken was bij een rivier.

A PINK BABY ELEPHANT has been spotted in Africa! - https://t.co/2ZyuCIMg48 pic.twitter.com/reEVUTOmEr

— Caters News Agency (@Caters_News) 10 maart 2016

Ook al brengt Coertze sinds zijn kindertijd elk jaar een bezoek aan het natuurpark, het is de eerste keer dat hij zo'n uniek diertje tegen het lijf loopt. "Volgens mij is dit iets wat ik maar één keer in mijn leven zal zien."

De fotograaf kon het zeldzame beest vastleggen op de gevoelige plaat. Opvallend is dat het olifantje op geen enkele foto zijn ogen open heeft, maar dat is volgens experten niet zo vreemd. Albino's hebben namelijk ogen die gevoelig zijn voor licht, waardoor ze slecht kunnen zien of zelfs blind kunnen worden.

Baby Albino Elephant Spotted in Kruger National Park in South Africa https://t.co/BOqe4T4oaP pic.twitter.com/XuBdJgWDnm

— Conservation Action (@ConsActionTrust) 14 maart 2016

Foto Twitter / ?@Caters_News