Bekers van Starbucks zijn toch niet 100% recycleerbaar

Wie binnen springt bij Starbucks voor een dagelijkse dosis cafeïne heeft misschien al opgemerkt dat er een recyclelogo op de take-away beker staat. Maar echt oplettende koffiedrinkers hebben ontdekt dat het drinkgereedschap lang niet zo recycleerbaar is als het bedrijf doet vermoeden. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Nagenoeg elke beker van Starbucks bevat het logo "Reusable. Recyclable.* Re-enjoyable." En met die stiekeme asterix zit er meteen ook een adder onder het gras. Volgens Metro UK zijn de koffiebekers immers helemaal niet 100% recycleerbaar. Zij polsten bij de Amerikaanse keten naar meer uitleg over het sterretje, maar hebben nog geen antwoord gekregen.

Plastic laagje

Wel konden ze terecht bij organisaties die zich inzetten voor het milieu en verschillende consumenten. Volgens die goede doelen zit er aan de binnenkant van de beker een plastic laagje, ook wel polyethyleen genoemd. Een echte verrassing is dat niet. Als je hete koffie in een kartonnen beker zou gieten, zou die immers helemaal slap en zompig worden.

De enige reden waarom Starbucks dan toch het teken van recyclen gebruikt, is volgens de organisaties omdat de sleeve die je om je koffie kunt schuiven wel 100% recycleerbaar is.

Foto Pexels