Vijfhonderd jongeren manifesteren in Brussel tegen politiegeweld

In het kader van de internationale dag tegen politiebrutaliteiten hebben dinsdagavond zowat vijfhonderd jongeren in Brussel deelgenomen aan een manifestatie. De deelnemers aan de vijfde editie van de betoging stapten tussen 18 en 20.30 uur van het station Brussel-Noord naar het metrostation Beekkant in Sint-Jans-Molenbeek. De manifestatie ging uit van de organisatie Jeunes Organisés et Combatifs (JOC) en kreeg de steun van een twintigtal organisaties in het kader van de campagne “Stop-Repressie”.

De manifestanten stonden stil voor het onthaalcentrum voor asielzoekers aan het Klein Kasteeltje en op meerdere plaatsen in Sint-Jans-Molenbeek om er getuigenissen van families te horen. “De slachtoffers van politiegeweldplegingen vragen de waarheid”, aldus Thomas Englert, woordvoerder van JOC Bruxelles.

JOC is van oordeel dat in het huidige klimaat racistische en islamofobe geweldplegingen steeds meer voorkomen. “Volkswijken worden aangeduid als “gevaarlijk” en “gevoelig” door de instellingen en de politie die ons aanziet als tweedezoneburgers die apart moeten gehouden worden”, aldus Sihame Hamid, lid van JOC Bruxelles.

bron: Belga