Hoofdingrediënt bier kan belangrijke rol spelen in strijd tegen kanker

Wetenschappers van de University of Idaho zijn er rotsvast van overtuigd dat bier kan helpen om kanker te bestrijden. Het hoofdingrediënt van het drankje, hop, zou de groei van heel wat bacteriën en ziektes kunnen stoppen. 

Hop zou wel eens de heilige graal kunnen zijn in de strijd tegen kanker. Het goedje geeft niet alleen een bittere smaak aan bier, maar er zit ook humulon en lupulon in. stoffen zouden de groei van bacteriën en bacteriële ziektes kunnen tegengaan, waardoor ze effeciënt zijn in de strijd tegen kanker.

Het heilzame effect van lupulon is al langer bekend. Zo zou het klachten verlichten die optreden tijdens de menopauze. Daarnaast bevat het hopeïne en xanthohumol, een anti-kankerverbinding. Humulon bevat antioxidanten en is antibacterieel.

De onderzoekers proberen nu deze stoffen te isoleren uit hop om er een medicijn mee te fabriceren. Deze week zullen ze hun bevindingen presenteren tijdens een meeting van de American Chemical Society (ACS).