Drie agenten lichtgewond na schietpartij in Vorst

Police seen during an intervention on the site of a shooting in the rue du Dries-Driesstraat in Forest-Vorst, Brussels, Tuesday 15 March 2016. The shooting took place during searches linked to the Paris terrorist attacks. Two members of federal police where injured in the operation and police is still searching for the shooter. BELGA PHOTO DIRK WAEM

In Vorst zijn enkele agenten beschoten met een kalasjnikov tijdens een huiszoeking. Drie agenten zijn daarbij lichtgewond geraakt. De schutter is op de vlucht, zo melden de politie van zone Zuid en het federaal parket. 

De feiten deden zich voor in de Driesstraat in Vorst. Bij een eerste schietpartij zijn twee mensen lichtgewond geraakt. Bij een tweede schietpartij is er nog een slachtoffer gevallen.

De huiszoeking vond plaats in het kader van het onderzoek naar de aanslagen in Parijs. De straat is afgesloten voor het verkeer en de politieactie is nog aan de gang.

Volgens de krant La Dernière Heure zouden niet één maar twee daders gevlucht zijn via de daken van aanpalende woningen. De informatie is nog niet bevestigd door de politiezone Zuid.

BELGAIMAGE-90712179-1024x683

Foto Belga / D. Waem