Honden bewijzen dat ze ook kunnen surfen

Afgelopen week vond het Australische Noosa Festival of Surfing plaats. De meest koddige wedstrijd van de surfcompetities was ongetwijfeld de ‘Dog Spectacular’. Naast heel wat professionals en amateurs namen ook heel wat honden plaats op de surfplank.

Acht dagen lang trokken mensen van over de hele wereld naar het Australische stadje Noosa. In totaal waren er dertig competities, waaronder ook de ‘Dog Spectacular’. Dat zorgde voor een vrolijke bende op het strand, want naast professionals en amateurs trotseerden ook enkele honden de golven. 

Volgens één van de oprichters van het festival is Noosa de enige surfwedstrijd ter wereld waar viervoeters ook aan mogen deelnemen. “Het is een geweldige ervaring voor honden en mensen”, aldus Jarratt. “Het gaat niet echt over winnen of verliezen: we vieren alle goede dingen waar we van houden bij het surfen, de oceaan en de omgeving die we hier in Noosa hebben. Ik denk dat we daarom surfers en hun families van over de hele wereld aantrekken. Dit jaar zijn 20 landen vertegenwoordigd.”

Posted by VetShopAustralia.com.au on Monday, 7 March 2016

Posted by VetShopAustralia.com.au on Monday, 7 March 2016

Posted by VetShopAustralia.com.au on Monday, 7 March 2016