Aanslag Ivoorkust – Veertien burgers, twee militairen en zes terroristen gedood

Bij de aanslag in de Ivoriaanse badplaats Grand-Bassam zijn zondag veertien burgers en twee militairen omgebracht. Dat heeft president Alassane Ouattara zondag meegedeeld. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken werden ook zes terroristen “geneutraliseerd”. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Hamed Bakayoko werden in de kustplaats drie verschillende hotels onder vuur genomen, zo blijkt uit een mededeling die hij deed op de nationale televisie. Het zou gaan om ‘La Paillote’, ‘Etoile du Sud’ en ‘Koral Beach’, drie resorts die populair zijn bij expats en westerse toeristen.
“De Ivoriaanse ordediensten zijn onmiddellijk tussengekomen en hebben zes terroristen kunnen neutraliseren”, deelde de minister nog mee.
“De balans is zwaar”, zo liet president Ouattara dan weer ter plaatse optekenen. “De terroristen zijn erin geslaagd veertien burgers te doden en we hebben twee leden van de speciale eenheden verloren.”
Bij de hulpdiensten valt te horen dat er ook meer dan twintig zwaargewonden in het ziekenhuis werden opgenomen. Het is dan ook niet uitgesloten dat het dodental nog verder zal oplopen.
Eerder had een politiewoordvoerder al melding gemaakt van vier Europese slachtoffers, maar er worden geen nationaliteiten meegedeeld. Volgens de Franse president François Hollande is minstens een van de dodelijke slachtoffers afkomstig uit Frankrijk. Buitenlandse Zaken in België heeft voorlopig nog geen aanwijzingen van Belgische betrokkenen.

Bron: Belga