Strijd tegen IS – Zes vermoedelijk IS-leden gedood bij vuurgevecht met politie in Saoedi-Arabië

De politie in Saoedi-Arabië heeft vrijdag bij een vuurgevecht zes vermoedelijk leden van de jihadistische terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) doodgeschoten. Dat melden lokale media. De vermoedelijke jihadisten werden vrijdagmorgen in de stad Hail, zowat 600 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Riyad, achternagezeten door de politie. Toen ze weigerden zich over te geven, kwam het tot een vuurgevecht waarbij de verdachten om het leven werden gebracht, zo citeren de lokale media het ministerie van Binnenlandse Zaken.
De zes werden ervan verdacht betrokken te zijn bij de moord op een politiesergeant in de regio al-Qasim, in het centrum van het land. Daarbij zouden ze volgens de mededeling van het ministerie van Binnenlandse Zaken “gebruik hebben gemaakt van familiale banden” met hun slachtoffer.
De zes Saoedi’s hadden op de plaats van de moord ook een filmpje gemaakt, dat via de sociaalnetwerksites verspreid werd. In die video spreken ze hun “loyaliteit ten opzichte van het terreurnetwerk Daesh uit”, zo schrijft de Saoedische krant Asharq al-Awsat. Daesh is de Arabisch afkorting voor IS.

Bron: Belga