RTBF-journaliste lastiggevallen in Keulen: 26-jarige verdachte meldt zich bij politie

Kort na de verspreiding van een foto door het parket en de politie van Keulen in het dossier van de RTBF-journaliste die begin februari werd lastiggevallen in Keulen, heeft een 26-jarige man zich aangegeven. Dat heeft de politie van Keulen vrijdagavond gemeld. De 42-jarige reporter Esmeralda Labye was op 4 februari in Keulen aanwezig om verslag uit te brengen over de carnavalviering. Dat evenement kreeg extra aandacht nadat op de eindejaarsnacht honderden vrouwen waren aangerand in die stad.
Tijdens de rechtstreekse interventie in het middagjournaal werd de journaliste door verschillende voorbijgangers lastiggevallen, waarna RTBF een klacht indiende bij de politie in Keulen.
Enkele dagen na het incident had zich al een eerste verdachte bij de politie gemeld. Het ging om een 17-jarige jongen die achter de rug van de journaliste obscene gebaren had gemaakt. De politie hoopte met de verspreiding van een foto ook de man op het spoor te komen die haar betast heeft. Vrijdagavond nog, kort na de verspreiding van de foto, meldde een 26-jarige man zich bij de politie.

Bron: Belga