Zero points voor de Republikeinse “hopefuls” op de Maagdeneilanden

In de voorverkiezingen voor het Witte Huis blijft alvast ter Republikeinse zijde één staat blanco. Geen van de vier overblijvende “hopefuls” kon er een afgevaardigde voor de Conventie sprokkelen, zo heeft de krant Washington Post bericht. Op de Maagdeneilanden waren er gisteren zes afgevaardigden te grabbel. Maar het waren Republikeinse strategisten, die het voor geen enkele van de vier resterende kandidaten hadden, die het haalden.
(Bij de caucus op de Maagdeneilanden gold volgens RealClearPolitics.com de regel “the winner takes it all” want betekent dat de winnaar meteen alle afgevaardigden voor die staat naar de Conventie kan meenemen.)

De meest succesvolle kandidaat-afgevaardigde voor Marco Rubio strandde op 72 stemmen, het grootste stemmenkanon voor Ted Cruz kreeg welgeteld 47 stemmen, aldus de Post. Meer nog, er gingen 744 stemmen naar afgevaardigden die niemand steunen en die dus in juli naar de Conventie in Cleveland trekken.
Vooral voor Cruz is dit een tegenslag, aldus de Washington Post. Want volgens de Republikeinse regelgeving (die op de Conventie nog kan wijzigen) moet een kandidaat meerderheden van gedelegeerden hebben in acht staten of gebieden om in aanmerking te komen voor de nominatie.

bron: Belga