Sharapova is vastbesloten om opnieuw te tennissen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Maria Sharapova denkt er niet aan om haar tennisracket op te bergen en is vastbesloten om opnieuw te tennissen. Dat heeft ze op haar Facebookpagina laten weten. De Russische schone, die omwille van een positieve dopingtest een schorsing riskeert, bedankt ook al haar fans voor de vele steunbetuigingen die ze de voorbije dagen gekregen heeft. De 28-jarige Sharapova dropte maandagavond een bommetje in de tenniswereld door op een persconferentie te verklaren dat ze tijdens de Australian Open positief testte op meldonium, een middel dat ze al jaren nam maar pas sinds begin januari van dit jaar op de verboden lijst staat. De positieve controle dateert van 26 januari, toen ze in de kwartfinales in Melbourne van Serena Williams verloor. De Internationale Tennisfederatie (ITF) legde haar intussen een voorlopige schorsing op, die ingaat vanaf 12 maart. Ze riskeert voor lange tijd geschorst te worden.

"Ik ben vastbesloten om opnieuw te tennissen en ik hoop dat ik de kans krijg om dat te doen. Ik wou dat ik dit alles niet moest meemaken, maar dat is nu wel het geval en ik zal het ook doen", aldus 'MaSha', die ook haar fans bedankte voor de steun. "Enkele uren na mijn mededeling toonden jullie me je steun en trouw. Die mooie woorden brachten een glimlach op mijn gezicht en daar wil ik jullie uitdrukkelijk voor bedanken."

In Indian Wells, waar zowat alle tennistoppers deelnemen aan het BNP Paribas Open, is de positieve dopingtest van Sharapova uiteraard gespreksonderwerp nummer één. "Niemand had dit verwacht", stelde 's werelds nummer drie Agnieszka Radwanska. Petra Kvitova was dan weer van mening dat Sharapova een "zware fout" heeft begaan. "We moeten allemaal weten wat we met ons lichaam doen".

Ook Rafael Nadal was niet mals. "Ik vind het jammer voor haar, maar ze is nalatig geweest en moet daar nu de gevolgen van dragen. Onze sport moet zuiver blijven", aldus de Spanjaard, die zelf meteen ook benadrukte nooit doping te hebben gebruikt. "Ik ben zelfs nooit in de verleiding gekomen om iets te doen dat verboden is. Ik heb mezelf altijd ver weg gehouden van doping en ben een zuivere speler. Ik heb gedurende mijn carrière zo hard gewerkt, ik zou nooit iets nemen om sneller terug te keren als ik geblesseerd ben."

bron: Belga