Pieters en Colsaerts nemen matige start in Thailand

door
Belga
Leestijd 2 min.

Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts hebben met een openingsronde in 73 slagen niet meteen een schitterende start genomen op het Thailand Classic golftoernooi (EPGA/1.594.800 euro) in het Thaise Hua Hin. Pieters, die op de tweede parcourshelft van start ging, moest bogeys noteren op de holes elf en twaalf. Na birdies op de holes zestien en twee kwam hij terug op par, maar op de negende en voor hem laatste hole moest hij nog een bogey incasseren.

Colsaerts moest op de derde hole een dubbele bogey op zijn kaart schrijven. Na een birdie op de vijfde en een bogey op de zesde hole putte hij twee birdies weg op de holes elf en twaalf. De 33-jarige Brusselaar ging op de holes dertien en zeventien in de fout, waarna hij zijn ronde afsloot met een birdie op de achttiende hole.

Met hun score in één over par, kwamen ze niet verder dan een gedeelde 104e plaats. In de tussenstand tellen Pieters en Colsaerts negen slagen meer dan de Amerikaan Peter Uilhein die alleen aan de staat en één slag voorsprong telt op de Zweed Pelle Edberg. De Australiër Jason Scrivener lukte, op de derde 146 meter lange par-3 hole, een hole-in-one, de elfde dit seizoen.

Stand na eerste ronde:

1. Peter Uihlein (VSt) 64 -8

2. Pelle Edberg (Zwe) 65

3. Scott Jamieson (Sch) 66

. Javier Colomo (Spa) 66

5. David Lipsky (VSt) 67

. Simon Yates (Sch) 67

. Gary Boyd (Eng) 67

. Robert Dinwiddie (Eng) 67

. Rhys Davies (Wal) 67

. Shaun Norris (ZAf) 67

. Pariya Junhasavasdikul (Tha) 67

. Chi-hsien Hsieh (Tai) 67

. Prayad Marksaeng (Tha) 67

...

104. Thomas Pieters (Bel) 73

. Nicolas Colsaerts (Bel) 73

bron: Belga