Griekse terminale man bekent moord Kuurne van 10 jaar geleden

Een Griekse misdadiger die terminaal ziek is, heeft bekend dat hij 10 jaar geleden Youri Porte (29) uit Kuurne en zijn vriend Hicham Bourit (32) heeft vermoord. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag. Het parket communiceert niet over de zaak vanwege het onderzoek dat nog loopt. In de nacht van 18 op 19 augustus 2006 drong de Griek kort na middernacht de woning van Porte binnen in de wijk Ter Groenen Boomgaard in Kuurne. Ook het tweede slachtoffer, Bourit, was daar toen aanwezig. Hij schoot de 2 mannen dood en nam 2.000 euro mee uit het huis van de slachtoffers. Het huis stak hij in brand, om de sporen uit te wissen. De dader vluchtte daarna naar zijn vaderland, waar hij in de cel belandde voor andere feiten.

De Griek was actief in het drugs- en prostitutiemilieu. Niemand durfde hem verraden wegens een zogenaamde “omerta”. Vorige week maandag bekende de man, die terminale kanker heeft, de feiten. Hij is reeds voor de raadkamer gekomen en is aangehouden op verdenking van moord.

De Kortrijkse afdeling van het parket van West-Vlaanderen communiceert voorlopig niet over de zaak. “In het belang van het onderzoek kan op heden geen verdere informatie worden verstrekt in deze zaak. De redenen die aan de basis lagen om tot nu toe nog niet te communiceren over de evolutie van het onderzoek, meer bepaald om de uitvoering van lopende onderzoeksopdrachten niet in het gedrang te brengen, zijn op dit moment nog onverkort aanwezig”, zegt parketwoordvoerster Karlien Ververken.

bron: Belga