World Grand Prix snooker - Luca Brecel sneuvelt in eerste ronde

Luca Brecel (WS-26) is er woensdag in het Welshe Llandundo niet in geslaagd zich voor de achtste finales van de World Grand Prix snooker te plaatsen. De Limburger, dinsdag 21 geworden, verloor in de eerste ronde met 4-1 van de Engelsman Allister Carter (WS-32). Brecel kon alleen het tweede frame afsnoepen van de tweevoudige vicewereldkampioen (2008, 2012), die het in het vijfde spelletje met een 103 century afmaakte.

Carter neemt het in de achtste finales op tegen Tom Ford, die 's werelds nummer een Mark Selby verrassend met 4-2 uit het toernooi wipte. Met Ronnie O'Sullivan (WS-4) en de Australiër Neil Robertson (WS-3) werden dinsdag ook al twee topfavorieten voortijdig uitgeschakeld. O'Sullivan moest met 4-3 de duimen leggen voor Michael Holt (WS-31). "The Rocket" haalde een 3-0 achterstand nog op, maar zag in het beslissende frame Holt een 76 break wegtikken. Het was voor O'Sullivan de eerste nederlaag van 2016, nadat hij de voorbije maanden het Masters en het Welsh Open won en zich voor de finale van de Champions League plaatste. Robertson verloor eveneens met het kleinste verschil van Peter Ebdon (WS-30).

De World grand Prix wordt met de beste 32 spelers van het seizoen gespeeld. Brecel plaatste zich als twaalfde op de Order of Merit van dit seizoen.