Nieuw: elektronische ecocheques

Edenred gaat de elektronische ecocheques commercieel lanceren. Het bedrijf heeft tijdens een persconferentie bekendgemaakt als eerste daarvoor groen licht gekregen te hebben van de FOD Economie. “We hebben het fiat gekregen en we lanceren het systeem vanaf vandaag. De werkgevers die wensen over te schakelen op het elektronische formaat voor de ecocheques kunnen contact met ons opnemen”, aldus Edenred-woordvoerder Fanny Charpentier. Hun medewerkers krijgen dan het bedrag van de ecocheques gestort op dezelfde kaart die ze al gebruiken voor de elektronische maaltijdcheques van Edenred. De betaalterminals kunnen het onderscheid maken tussen een betaling met maaltijdcheques of met ecocheques.

Het koninklijk besluit dat de elektronische versie van de ecocheques mogelijk maakt vanaf 2016, verscheen op 24 december vorig jaar in het Staatsblad. Uitgevers die ervan gebruik willen maken, moeten daarvoor toestemming krijgen. Edenred is al in dat geval.

Sodexo was niet meteen bereikbaar voor commentaar, maar geeft op zijn website aan het systeem dit jaar te willen lanceren. De derde speler, Monizze, hoopt tegen eind maart groen licht te krijgen.

bron: Belga