Komende twee weekends sterke hinder op E40 richting kust

De komende twee weekends, van 12 tot 14 en van 19 tot 21 maart, zal er sterke hinder zijn op de E40 richting kust wegens wegwerkzaamheden. Het verkeer moet er iets voor het op- en afrittencomplex van Nevele over één rijstrook gedurende tweehonderd meter. Dat deelt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) mee. AWV laat de voegen herstellen van de brug die de E40 vormt over het Schipdonkkanaal tussen Drongen en Nevele. De voegen in het wegdek zijn nodig om uitzettingen van de brug op te vangen die het gevolg zijn van temperatuurschommelingen.

Omdat de voeg over de volledige breedte ligt van de drie rijstroken, en omdat er op de brug geen pechstrook is, moet het verkeer over één rijstrook. Er wordt bewust in twee fasen gewerkt, zodat er toch telkens één rijstrook kan open blijven. De werken duren van zaterdag 11 uur tot en met maandag 6 uur.

Het AWV waarschuwt de komende twee weekends voor ernstige vertragingen en lange wachttijden tussen Drongen en Nevele. Boodschap is u goed te informeren via de website van het Vlaams Verkeerscentrum.

bron: Belga