Geen eerste kwartfinale voor Zenit

Benfica Lissabon heeft zich woensdagavond als derde team geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Benfica, dat niet kon rekenen op de geblesseerde Mehdi Carcela, had aan een 1-2 zege in de terugwedstrijd van de achtste finales op bezoek bij Zenit Sint-Petersburg genoeg om door te stoten naar de laatste acht. De heenwedstrijd was enkele weken geleden in Lissabon op een 1-0 zege voor Benfica geëindigd.

In het Petrovskiystadion in Sint-Petersburg kregen Rode Duivels Axel Witsel en Nicolas Lombaerts zoals verwacht een basisplaats van coach André Villas-Boas, die achterin enkele pionnen moest herschikken door de onbeschikbaarheid van onder meer Ezequiel Garay. Na een eerste helft zonder kansen zagen ze na de pauze sterspeler Hulk na 69 minuten met zijn zeventiende CL-doelpunt in zijn carrière de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zetten, een tussenstand die verlengingen zou betekenen.

Daar leek de wedstrijd ook op af te stevenen, het Argentijnse goudhaantje Nicolas Gaitan besliste er in de slotfase met de gelijkmaker (85.) echter anders over. Diep in de toegevoegde tijd (96.) zorgde invaller Anderson Talisca zelfs nog voor een 1-2 zege voor de bezoekers. Geen eerste kwartfinale dus voor Zenit, dat met vijftien op achttien als winnaar uit groep H was doorgestoten naar de achtste finales en in de groepsfase zijn enige nederlaag had opgelopen op het veld van AA Gent.

Benfica is na Real Madrid en Wolfsburg de derde kwartfinalist in deze Champions League. De Madrilenen kegelden dinsdag vlot het Italiaanse AS Roma, zonder de geblesseerde Radja Nainggolan, uit het toernooi, Wolfsburg was op zijn beurt te sterk voor landskampioen AA Gent. Woensdagavond staat er in Londen nog een stevige clash op het programma tussen Paris Saint-Germain en het Chelsea van Thibaut Courtois en Eden Hazard. De Parijzenaars wonnen de heenwedstrijd drie weken geleden in het Prinsenpark met 2-1 en zakken dus met een kleine voorsprong naar de Britse hoofdstad af.