Bondspresident Gauck en Belgisch koningspaar bezoeken Audi Brussels

De Duitse president Joachim Gauck heeft vanochtend, op de tweede dag van zijn driedaagse staatsbezoek aan België, de fabriek van de Duitse luxewagenbouwer Audi in Brussel bezocht. Ook het Belgische koningspaar tekende present. Veel aandacht ging naar de nieuwe elektrische SUV die de fabriek vanaf 2018 mag bouwen en naar ‘geassocieerd onderwijs’, een vorm van samenwerking tussen het bedrijf en partnerscholen, naar Duits voorbeeld. Bij hun aankomst in de fabriek schreven de Duitse president en het Belgisch koningspaar een woordje in het gastenboek. Daarna begaven ze zich naar de carrosserieafdeling van de fabriek, waar voor de gelegenheid een conceptversie van de toekomstige elektrische SUV opgesteld werd. Vooral koning Filip toonde interesse in de wagen en sprak er uitvoerig over met Audi-CEO Rupert Stadler.

De volledig elektrische SUV werd in september 2015 als conceptwagen voorgesteld op het autosalon van Frankfurt. Audi gaat er prat op dat de auto helemaal geschikt zal zijn voor alledaags gebruik, met een reikwijdte van liefst 500 kilometer.

Vervolgens maakte het gezelschap kennis met enkele studenten, die in het kader van het programma “geassocieerd onderwijs” bij Audi Brussels opgeleid worden. De fabriek werkt sinds 2012 daarvoor nauw samen met twee partnerscholen: een uit het Vlaamse en een uit het Franstalige landsgedeelte.

Bij een volgende stop werden door fabrieksdirecteur Patrick Danau enkele cadeaus overhandigd aan de Duitse president en Belgische koning. Audi Brussels gaf tot slot ook nog aan dat het respectvol wil omgaan met mensen “van verschillende afkomst, overtuiging, taal, opleiding, cultuur en visie”.

In de fabriek werken vandaag zowat 2.500 mensen van 27 verschillende nationaliteiten.

bron: Belga