Pinguïn reist jaarlijks 8.000 km om zijn redder te bedanken

In 2011 vond een gepensioneerde visser een pinguïn die in moeilijkheden zat. De man verzorgde het dier waardoor er een band ontstond. Elk jaar komt het dankbare beestje terug naar zijn redder om hem te bedanken. Dat is een reis van 8.000 km enkel.

Het was vier jaar geleden dat de Braziliaanse Joao Pereira de Souza de pinguïn mee naar huis nam om te verzorgen. Meer dan een week was hij bezig om alle olie van het beest te wassen. Uiteindelijk was de magelhaenpinguïn gezond genoeg om terug in de vrije natuur te leven. Het beestje –intussen tot Dindim gedoopt- vertrok naar Argentinië om zich voort te planten.

Na het broedseizoen keerde de pinguïn terug naar zijn redder, zo’n 8.000 kilometer verderop. De twee herkenden elkaar en Joao nam Dindim mee naar. De pinguïn wordt verzorgd als een koning en het duo heeft een innige, exclusieve band opgebouwd. Wanneer iemand anders hem wil aaien, pikt het beest wild om zich heen.

De 71-jarige krijgt nu al vier jaar op rij bezoek van de pinguïn. Die leeft dan acht maanden bij hem in huis. De overige vier maanden spendeert hij in Argentinië voor het broedseizoen. Daarna staat hij weer als een trouwe hond bij Joao aan de voordeur. Hij kwispelt zelfs met zijn staartje wanneer hij bij zijn baasje is.

Foto: screenshot YouTube