Champions League - AA Gent-doelman Sels: "Hebben kwalificatie in heenmatch verspeeld"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Landskampioen AA Gent heeft niet kunnen stunten in zijn terugwedstrijd in de achtste finales van de Champions League tegen de Duitse vicekampioen VFL Wolfsburg. Na de 2-3 nederlaag van drie weken geleden in de heenmatch gingen de Buffalo's dinsdag ook in de terugwedstrijd in Duitsland onderuit (1-0). AA Gent-goalie Matz Sels oordeelde dat de Buffalo's het al in de heenmatch hadden laten liggen. "We hebben het in de heenmatch verspeeld", zei de doelman voor de 2BE-microfoon. "We moesten hier met 0-2 komen winnen en wisten dus dat het moeilijk zou worden. Het is dan hopen dat een bal eens goed valt en dat zij beginnen twijfelen. Vandaag hebben we het 70 à 75 minuten goed volgehouden, maar al bij al hebben we zelf veel te weinig kunnen creëren om kans te maken op kwalificatie", klonk het.

Het verschil tussen beide teams was niet groot, maar uiteindelijk mogen de Duitsers verdiend een ronde verder. "Er zat misschien wel meer in", vond Sels. "Wolfsburg is geen slechte ploeg, maar het is ook geen Real Madrid of Barcelona. Toch moeten we nu de positieve dingen onthouden, het was een fantastische campagne. Dat heb ik de jongens ook vooraf gezegd: 'geniet hiervan, dit maak je misschien niet veel meer mee'".

Ook kapitein Sven Kums besefte dat zijn club de kwalificatie drie weken geleden al verspeeld had. "Het was niet makkelijk, we voetbalden ook tegen een goede ploeg. We hebben het vandaag niet weggegeven, anders zat er misschien wel meer in en hadden we hier misschien wel een resultaat kunnen neerzetten. We overleefden de groepsfase en mogen fier zijn op onze Europese campagne. Nu tellen de play-offs", stelde de Gouden Schoen.

bron: Belga