Bank of England: “Brexit is grootste binnenlandse risico voor Groot-Brittannië”

Stemmen voor een uitstap uit de Europese Unie is het “grootste binnenlandse risico” voor de Britse financiële stabiliteit en kan een impact hebben op de huizenmarkt en financiële diensten. Dat heeft de gouverneur van de Bank of England, de Britse centrale bank, gezegd. Een Brexit zou er ook voor kunnen zorgen dat bedrijven hun hoofdzetel weghalen uit Groot-Brittannië, aldus Mark Carney tegen een parlementaire commissie. De gouverneur benadrukte dat de centrale bank geen campagne zal voeren voor een pro- of contra-stem tijdens het referendum op 23 juni.
“Het is het grootste binnenlandse risico voor de financiële stabiliteit”, aldus Carney, die eraan toevoegde dat “wereldwijde risico’s voor de Britse financiële stabiliteit, waaronder van China, evenwel groter zijn dan de binnenlandse risico’s”.
De Bank of England liet gisteren weten dat ze van plan is om meer cash in de markten te injecteren om de liquiditeit te verbeteren op het moment van het referendum, voor het geval het tot een bankrun zou komen.

bron: Belga