Een slimme rugzak maak je gemakkelijk zelf!

JEFF POPP, CASEY LORENZEN (CO.ALITION)

Tijdens het Amerikaanse programma ‘Shark Tank’, een tv-show waarbij deelnemers de kans krijgen om een innovatief idee voor te stellen, kwamen twee pientere kerels met een interessant voorstel. Zij creëerden een rugzak die je niet enkel in staat stelt om je fysieke bezittingen mee te nemen, ook al je digitale gegevens passen er in. Bovendien kan de handige zak ook elektronische apparaten opladen. Het klinkt ingewikkeld, maar het is gemakkelijker dan je zou denken om je eigen rugzak ook zo te pimpen!

Toen Jeff Popp en Casey Lorenzen hun CO.ALITION-rugzak uit de doeken deden tijdens ‘Shark Tank’, onthulden ze het kloppende hart van de rugzak: een Seagate Wireless Plus harde schijf. Dankzij de draadloze verbinding biedt de schijf een haast permanente uitbreiding van het geheugen op je smartphone, tablet of computer. Zolang je de rugzak bij je hebt, kan je praktisch je volledige databibliotheek streamen.

Een ander belangrijk element in de CO.ALITION-rugzak is de ingebouwde powerbank (een draagbare extra batterij voor mobiele apparaten) met een oplaadsnoer dat elegant kan worden opgeborgen. Zo kan je altijd en overal je tablet of smartphone opladen, terwijl je de powerbank eenvoudig oplaadt wanneer je thuis of op kantoor bent.

De rugzak is een knap staaltje praktisch ontwerp, maar kost natuurlijk een aardige duit. Nochtans is het niet moeilijk om je eigen rugzak een pak slimmer te maken. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is een Seagate Wireless Plus en een externe batterij. Die batterijen komen tegenwoordig in alle vormen en maten en kosten al lang geen fortuin meer. Bovendien zullen ze vooral dienen voor je smartphone of tablet, aangezien de Seagate Wireless zelf al beschikt over een stevige batterij die tot tien uur meegaat.

Beide toestellen steek je best in een klein zakje in je rugzak, zodat de toestellen niet te veel tegen elkaar stoten wanneer je onderweg bent. Beschikt jouw tas niet over zo’n zakje? Met een lapje stof, een strip velcro en een stevige naald en draad kan je snel en eenvoudig zelf ene hersluitbaar vakje maken!

CO.ALITION-header