Onuitgebrachte nummers en notities van Tupac gaan onder de hamer

Er zijn nieuwe onuitgebrachte nummers en notities van de overleden rapper Tupac Shakur opgedoken. De vondst dateert van 1996 en wordt te koop aangeboden voor de hoogste bieder. Maar de moeder van Tupac is hier niet mee gediend.

De Amerikaanse vinder heeft gereageerd op een advertentie van iemand wiens vader vroeger nog met Tupac heeft samengewerkt. Zo kon hij in een mum van tijd de waardevolle notities en enkele cd’s bemachtigen. Momenteel wordt de vondst aangeboden op de website ‘Moments in Time’ waar de hoogste bieder zijn slag kan slaan. De waarde van de notities en cd’s worden geschat op 35.000 dollar.

Maar Tupac’s moeder is niet zo gelukkig. Ze wilt niet dat de spullen van haar vermoorde zoon verkocht worden aan derden, aangezien ze vindt dat de vondst aan haar toebehoort. Ze zal er nu alles aan doen om de verkoop tegen te gaan.

Vorig jaar in oktober ging de brief die Tupac schreef aan Nina van Death Row Records onder de hamer voor zo’n 225.000 dollar.

 

A handwritten letter from Tupac Shakur is displayed during a media preview in Los Angeles, California on February 26, 2015 at Bonhams Los Angeles. The handwritten letter is estimated at USD 1500 - 2000. AFPHOTO / FREDERIC J. BROWN MANDATORY MENTION OF THE ARTIST UPON PUBLICATION / AFP / FREDERIC J. BROWN
Foto: AFP / J. Frederic

Foto: Belga