Stadje weigert schuine straatnaam te wijzigen, ondanks regelmatige diefstallen

In menig studentenkot tref je hoogstwaarschijnlijk wel ergens een gestolen verkeersbord aan, maar in Embden in de Amerikaanse staat Maine is één straatnaambordje een echte must-have. Het gemeentebestuur moet er gemiddeld één keer per week een nieuw bordje voor de ‘Katies Crotch Road’ (Katies Kruisstraat) hangen. Pogingen om de straatnaam te veranderen vingen al twee keer bot.

In 2012 probeerde de gemeenteraad van Embden actie te ondernemen door de straatnaam te veranderen naar ‘Katie Road’, maar het voorstel werd niet aanvaard. Afgelopen weekend konden de inwoners opnieuw stemmen om de weg om te dopen tot ‘Cadie Road’, maar opnieuw koos de meerderheid voor het behoud van de straatnaam. De plaatsnaam blijkt dus ook geliefd bij de inwoners, die er zelfs een Facebookpagina voor hebben opgericht.

https://www.facebook.com/KatiesCrotch/photos/a.116717498344460.19420.114740441875499/856281847721351/?type=3&permPage=1

Geografische namen die een schuine connotatie hebben, zijn erg geliefd bij dieven. Zo nam het stadje Fucking in Oostenrijk al drastische maatregelen om zijn verkeersborden te beschermen. Tegenwoordig zijn die vastgelast aan stalen palen, die op hun beurt verankerd zijn in een betonnen fundering. Shitterton in Engeland nam afscheid van de klassieke bordjes. De naam van het gehucht is nu gegraveerd in een zware steen.

 

Lees ook : Instagramaccount bundelt de meest sombere plaatsnamen