Lena Dunham in allerijl naar ziekenhuis gebracht

LOS ANGELES, CA - DECEMBER 09: Actress Lena Dunham attends the 24th annual Women in Entertainment Breakfast hosted by The Hollywood Reporter at Milk Studios on December 9, 2015 in Los Angeles, California. Jason Merritt/Getty Images/AFP

Lena Dunham, bekend als schrijfster en actrice van de HBO-serie ‘Girls’, is met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Dat heeft haar management bevestigd tegenover People.

Het is al langer bekend dat Lena Dunham lijdt aan endometriose, een chronische ziekte waarbij baarmoederslijmvlies zich buiten de baarmoederholte bevindt. “Vanochtend werd ze getroffen door een ruptuur in een ovariumcyste en is ze naar het ziekenhuis gebracht”, staat in een verklaring over haar medische toestand. Ovariumcysten zijn met vocht gevulde blaasjes in de eierstok. “Lena moet geopereerd worden. We bedanken jullie voor het begrip en hopen dat haar privacy zal worden gerespecteerd.”

Vorige maand maakte de 29-jarige Dunham via Facebook laten weten dat ze vanwege haar ziekte voorlopig geen interviews zal geven. Welke operatie en behandeling de bedenkster van ‘Girls’ precies zal ondergaan en wanneer ze weer naar huis mag, is nog niet duidelijk.

AFP / J. Merritt