“British Museum heeft meer bezoekers dan België”

British Conservative party member of parliament and London Mayor Boris Johnson addresses delegates on the third day of the annual Conservative party conference in Manchester, north west England, on October 6, 2015. AFP PHOTO / OLI SCARFF / AFP / OLI SCARFF

Ondanks dat de Londense burgemeester Boris Johnson verklaart dat hij een liefhebber is van België en Brussel, haalt hij toch straf uit naar ons landje door te stellen dat het British Museum meer bezoekers over de vloer krijgt dan heel België.

Johnson zei donderdag dat Londen met 18,8 miljoen jaarlijkse bezoekers andere metropolen als Parijs én New York ver achter zich laat. Nu gaat de Londenaar nog verder: “British Museum heeft meer bezoekers dan heel België’, klonk het. Johnson hamert er wel op dat hij graag in Brussel verblijft aangezien hij er ook enkele jaren heeft gewoond als correspondent voor The Daily Telegraph.

De burgemeester benadrukte ook dat hij een grote voorstander is van Europa, maar dat Groot-Brittannië niet bang moet zijn om zelf dingen te ondernemen. Vorige maand maakt hij al duidelijk dat hij voor een vertrek van Groot-Brittannië uit Europa zou stemmen op het referendum van 23 juni.

Foto: AFP / O. Scarff