Bende wilde geiten schrikt Nieuw-Zeeland op

Een bende van zestien wilde geiten is momenteel de schrik van een kleine stad op het Zuidelijke eiland van Nieuw-Zeeland. Zestien geiten lijkt misschien niet veel, maar in een gemeenschap met maar 330 inwoners kan dat al tellen. 

Blackball kampt met een bendeprobleem. Een troep van zestien wilde geiten dwaalt een tijdje door de straten van het dorp. Overal waar ze komen eten ze de planten op en vernielen ze netjes aangelegde tuinen. Bovendien vreest de lokale dierenpolitie dat de geiten auto-ongevallen kunnen veroorzaken. “Nochtans zegt iedereen dat het erg vriendelijke beestjes zijn”, getuigt Murray Malloch van de dierenpolitie aan New Zealand Herald.

Aangezien de geiten overlast veroorzaken en de groep steeds groter wordt, ziet het er toch naar uit dat hun dagen geteld zijn. Malloch geeft de bewoners twee weken de tijd om aanspraak te maken op de geiten, anders moet hij het probleem oplossen. Dat betekent waarschijnlijk dat de dieren worden afgemaakt en opgegeten.

Geiten zijn geen inheemse soort in Nieuw-Zeeland. Ze werden geïntroduceerd in de achttiende eeuw. Vandaag de dag zijn er gemakkelijk honderdduizend geiten op de eilandstaat. De beesten vormen een bedreiging voor de inheemse planten, aangezien ze zeer snel een gebied kunnen kaalvreten.