Vliegpersoneel heeft seks en steelt aan boord

20131204 - ZAVENTEM, BELGIUM: Illustration picture shows a flight attendant at the press presentation of the first 'Boeing 787 Dreamliner' airplane from Jetair company at Brussels national airport in Zaventem, Wednesday 04 December 2013. BELGA PHOTO LAURIE DIEFFEMBACQ

Een onderzoek van de Britse prijsvergelijker Jetcost heeft uitgewezen dat 90% van het luchtvaartpersoneel al eens wat durft uit te spoken aan boord. Zo heeft een vijfde al eens seks tijdens een vlucht.

Zo’n 718 mensen die aangesloten zijn bij een vliegmaatschappij kregen een enquête voorgeschoteld. De vragenlijst werd afgenomen in verschillende landen wereldwijd. Daaruit blijkt dat Europa heel slecht scoort: Duitsers misdragen zich het meest aan boord, gevolgd door Britten en Spanjaarden.

Het onderzoek wees uit dat een vijfde van het vliegtuigpersoneel wel eens seks heeft met collega’s tijdens de vlucht. Zo’n 14% is er zelfs niet vies van om seks te hebben met passagiers. Er wordt ook regelmatig gelogen tegen reizigers. Meestal over producten die zogezegd op zijn, maar eigenlijk is het vliegpersoneel te lui om het te nemen.

En tenslotte wordt er ook graag geld afgetroggeld van de arme passagiers. Jaarlijks steken de stewards en stewardessen zo’n 427 euro in hun zak, in plaats van het wisselgeld eerlijk terug te geven.

Foto Belga / L. Dieffembacq